Ontmoeting op de luchtband

2 Comments

 

dolfijnenreis egypte rode zee bijzondere ontmoeting

Dobberend op een luchtband op de mooiste plek op aarde, de Rode Zee… het rif van het dolfijnengebied.

Ik word langzaam heen en weer geschommeld op het ritme van de kleine golfjes van de zee. Het zachtje en vriendelijke windje neemt al mijn gedachten en gevoelens mee. En dat maakt dat mijn hoofd leeg is en weer plek heeft voor een mooie herinnering.

Het water voelt warm op mijn lichaam en is als een dekentje dat mij warm maakt en houdt. De zon verwarmt mijn hart en warmt me op.

Ik voel mij intens gezegend met dit mooie moment. Het moment dat ik alleen ben met mezelf en in verbinding mag zijn met de natuur en het leven.

Ik sluit voor even mijn ogen en hoor hoe het geluid van de binnenkomende zee in het rif mijn oren vult.

Bij mij in de buurt zwemt een heel bijzonder meisje. Zij is ook mee tijdens deze dolfijnenreis naar Egypte. We liggen daar intens te genieten. Zij in het water en ik hangend aan het touw van onze dolfijnenboot, dat houvast geeft.

Ik kijk voor even voor mij uit en ineens zie ik in de verte een dolfijn in de lucht spinnen. Hij maakt een sprong om onze aandacht te trekken. Dit weet ik, omdat hij twee maal springt – tot ik heel goed besef dat hij onze aandacht vraagt.

Ik voel de dankbaarheid voor deze dolfijn door mijn lichaam stromen.

We raken allebei enthousiast van de dolfijn die springt. Langzaam drijven we een stukje verder van de boot af. Puur omdat we ons zo aangetrokken voelen tot de dolfijn.

Op het moment dat wij een stukje in hun richting komen, draait de dolfijn van richting. Hij is niet alleen.

We voelen hoe de dolfijnen naar ons toe komen zwemmen. Als een magneet worden we tot elkaar aangetrokken.

Wij blijven ineens stil liggen en de dolfijnen komen heel zachtjes naar ons toegezwommen. We kunnen echt voelen dat ze speciaal voor ons komen.

We kunnen ze echt goed bekijken van boven. We zien de prachtige kleuren van de dolfijnen, hoe glad ze zijn en hoe mooi ze glanzen door het water, met de zon op hun huidje.

Als ze recht voor ons liggen… blijven ze voor een paar seconden stil liggen. In die paar seconden in de stilte ontmoeten we elkaar…

Ik in mijn wereld boven water en jullie in jullie wereld onder water, maar voor nu…. Heel even geen verschil.

Op een respectvolle manier met heel veel liefde ontmoeten we elkaar.

Na een paar seconden gaan de dolfijnen weer naar beneden – zo onder ons door. Ook nu kunnen we ze intens voelen….

Door de spiegel van de zee…. mogen wij de engelen van de zee ontmoeten.

De dolfijnen gaan door in hun leven… .en wij met ons leven. Wij blijven samen achter. Met een hart vol liefde en een ziel vol kracht.

Categories: Teksten Tags: Tags: ,

2 Responses to “Ontmoeting op de luchtband”

Geef een antwoord