Wandeling in de mist

No Comments

wandeling in de mist

Hebben jullie een fijn weekend gehad?

Ik heb dit weekend heerlijk gewandeld in de omgeving van Maarsbergen. Het was deze keer eigenlijk geen gewone wandeling.

Normaal wandel ik een klein rondje, kijk een beetje om me heen en ga weer verder met de dagelijkse dingen. Maar deze keer voelde het speciaal.

Ten eerste omdat langzaam de zon doorkwam tussen de wolken, waardoor ik voor heel even het gevoel van de eerste lentedag voelde, heel stiekem hoor… Maar ook omdat er een soort mist hing op het open veld, met één boom in het midden.

Ik wist het wel – en had het toevallig laatst nog eens gelezen – dat de natuur een stressverlagend effect heeft op je lichaam en geest. Maar dat het zo snel en effectief kon zijn, dat wist ik niet. Nou…. Dat was het zeker!

Ik voelde hoe al mijn gedachtes langzaam verdwenen, mijn ademhaling naar beneden ging en ik voor heel even in een soort trance kwam; een kalm en zacht gevoel.

Het was lekker wandelen en ik kon er op de één of andere manier geen genoeg van krijgen. Ik nam de natuur helemaal in mij op en zag elk detail van de wandeling.

Zo liep ik een tijdje met mijn handen op mijn rug, rustig ademhalend en kijkend naar de stappen die ik nam. Het voelde als een meditatie. Nou ben ik zelf niet echt iemand die dat graag doet of kan, maar ik voelde me zo rustig en tevreden…. Heerlijk. Ik voelde me blij en helder in mijn hoofd, met zin in een nieuwe week met nieuwe kansen en avonturen.

Hoop dat jullie ook een goede nieuwe week krijgen.

Liefs, Kim

Categories: Blog Tags: Tags: ,

Geef een antwoord